Raluca Turcan sustine ca PNL a depus la Curtea Constitutionala sesizarea privind modificarile la Legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

"PNL a finalizat contenstatiile la Curtea Constitutionala pe legea care modifica functionarea Agentiei Nationale de Integritate, prin invalidarea tuturor deciziilor confirmate in instanta ale acestei Agentii in perioada 2007-2013, de catre parlamentari ai Romaniei. (...) Prin legea de functionare a ANI, practic, s-au anulat decizii definitive ale instantelor de judecata.

Grupul infractional Dragnea din Camera Deputatilor a lovit din nou. Lucrul acesta nu poate fi tolerat, cred ca intreg Parlamentul ar trebui sa se disocieze de Liviu Dragnea, cred ca societatea ar trebui sa strige din rasputeri demisia lui Liviu Dragnea, pentru ca atunci cand este sa terfeleasca imaginea Romaniei in strainatate si imaginea Parlamentului in lume, Liviu Dragnea nu are nicio retinere si scrie scrisori in numele tuturor parlamentarilor, ca si cum domnia sa s-ar suprapune cu toti cei care au fost votati in aceasta institutie. Trebuie sa isi respecte obligatiile de presedinte", a sustinut prim-vicepresedintele PNL, potrivit digi24.ro.

Parlamentul a adoptat modificarea legii ANI

"Interdictiile aplicate deputatilor si senatorilor in temeiul art. 25 pe baza rapoartelor de evaluare, intocmite de Agentia Nationala de Integritate si care au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese in perioada 2007 – 2013, pana la intrarea in vigoare a legii nr. 219/2013 pentru modificarea si completarea legii nr. 96/2013 privind statutul deputatilor si al senatorilor, inceteaza de drept", se arata in initiativa legislativa a deputatului Florin Iordache.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.