Avocatul Poporului s-a sesizat cu privire la absenta imunoglobinei de pe piata medicamentelor. Acesta a luat in calcul incalcarea dreptului la viata, stabilit prin Constitutie, dar si cele de integritate fizica si psihica si la ocrotirea sanatatii. 

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la absenta imunoglobulinei de pe piata medicamentelor din Romania, semnalata de catre mass-media. Sesizarea din oficiu vizeaza posibila incalcare a art. 22, art. 34 si art. 49 din Constitutia Romaniei privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica, dreptul la ocrotirea sanatatii si protectia copiilor si a tinerilor", anunta institutia, potrivit Avp.ro.

Investigatia realizata de Avocatul Poporului are in vedere: solutiile gasite de Ministerul Sanatatii pentru aprovizionarea cu medicamente derivate din plasma si sange, declaratia premierului, Mihai Tudose, potrivit careia Ministerul Sanatatii si cel al Finantelor vor analiza posibilitatea de a scuti taxa in cazul medicamentelor cu pret scazut.

"Cand estimeaza Ministerul Sanatatii a fi elaborat si promovat proiectul sus mentionat", puncteaza Avocatul Poporului.

Acesta mentioneaza ca va cere informatii cu privire la masurile luate pentru a preveni producerea unor evenimente precum deficitul de imunoglobina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.