Presedintele USR, Dan Barna, sustine ca formatiunea sa va ataca la CCR adoptarea de catre Senat a Legii 303/2004 privind statutul magistratilor.

"Dupa cum am spus, nu este un sfarsit de drum. Vom continua lupta cu toate instrumentele si cu toate mijloacele legale, parlamentare si civice pe care le avem la dispozitie. Evident ca vom contesta la CCR aceasta lege, au anuntat si colegii de la PNL o astfel de contestatie. Practic trebuie utilizat orice instrument pe care il identificam pentru a bloca intrarea in vigoare a acestei legi. Bineinteles, si presedintele are punctul sau de vedere. (...) Aceste legi sunt impanate de motive de neconstitutionalitate. Colegii mei de la departamentul juridic lucreaza in prezent pentru a definitiva textul contestatiei", a spus Dan Barna, citat de stirileprotv.ro.

Senatul a adoptat, in sedinta plenului de marti, in calitate de Camera decizionala, propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor. Au fost inregistrate 80 de voturi pentru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.