Deputatul PSD Catalin Radulescu i-a solicitat ministrului Justitiei, Tudorel Toader revocarea din functie a procurorului general, Augustin Lazar.

"Eu niciodata nu cred si nu am crezut ca procurorii sunt independenti, ci am crezut intotdeauna ca ei sunt exact cum sunt in toate tarile din lume, niste inalti functionari publici. Faptul ca in ultimii ani au tot clamat aceasta independenta, a dus si la abuzurile pe care le-au facut in mod permanent. Eu consider ca trebuie, la un moment dat, sa ne raportam inclusiv la modificarea Constitutiei si sa revenim la faptul ca magistratii sunt numai si numai judecatorii, iar procurorii sunt numai si numai inalti functionari publici", a spus Radulescu.

Radulescu este de parere ca procurorul general defaimeaza Parlamentul Romaniei si pe alesi.

"As vrea sa va sesizez si sa va cer in acelasi tema sa luati masuri drastice impotriva procurorului general, care si-a permis si isi permite in continuare sa defaimeze Parlamentul Romaniei, afirmand ca nu doar membrii Comisiei (pentru legile Justitiei – n.r.), dar si parlamentarii Romaniei, alesi de poporul roman, sunt infractori de rang inalt. Va cer public, domnule ministru ca sa cereti revocarea acestui procuror general care n-a inteles ca dansul nu face politica penala a acestei tari, ci o face Parlamentul Romaniei, asa cum se face in orice tara civilizata si nu poate sa isi permita sa faca declaratii publice sau sa faca critici asupra legilor", a adaugat el, citat de tracknews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.