Senatorii PMP au parasit marti plenul Camerei superioare a Parlamentului ca urmare a respingerii prin vot a propunerii lui Traian Basescu de a fi retrase legile Justitiei de pe ordinea de zi, pentru aceasta sesiune.

"PMP a fost consecvent. A fost impotriva infiintarii comisiei speciale, a fost impotriva presedintelui comisiei speciale, domnul Iordache, si-a retras reprezentantul din comisie, nu a participat la votul din Camera Deputatilor si nici la dezbatere, nu participam la vot si la dezbatere nici in Senat, nici macar prin prezenta noastra care ajuta la cvorum. Noi nu am pus niciun amendament, pentru ca Comisia Iordache sa nu poata spune ca 'le-am aprobat amendamente'. Asta a fost o plasa pe care au servit-o partidelor de opozitie", a declarat pentru AGERPRES Traian Basescu.

El a punctat insa ca parte din modificari sunt bune, dar din cauza vitezei de lucru "s-au facut si erori formidabile".

"Parte din modificarile facute acestor legi sunt bune. Sunt legi care functioneaza de 13 ani si s-au putut constata zone in care se impun anumite ajustari. Pe de alta parte, datorita vitezei cu care s-a lucrat, s-au facut si erori formidabile. (...) Pe fondul discutiilor din societate cred ca cel mai bine pentru Parlament ar fi sa lase perioada de vacanta ca o perioada de dezbatere pentru forma la care s-a ajuns pe aceste legi, sa se poata transmite mesajul corect, sa se poata recepta de la societate ingrijorarile si sa scoatem niste legi pe care si societatea si politicienii sa le aprobe"
, a spus Basescu in plen.

Aceeasi propunere de retragere de pe ordinea de zi a plenului Senatului a legilor Justitiei au facut-o si senatorul PNL Mario Oprea si senatorul USR Vlad Alexandrescu, acesta din urma solicitand retrimiterea la comisie a acestor legi pentru un termen de 60 de zile. Senatorul PNL Alina Gorghiu a propus, la randul sau, retrimiterea la comisie a Statutului magistratilor pentru un studiu de impact.

Fiecare propunere in parte a fost supusa votului, dar rezultatul a fost acelasi - de respingere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.