Guvernul si-a indeplinit angajamentul luat anul acesta in privinta atragerii de fonduri europene, a anuntat luni premierul Mihai Tudose, precizand ca sunt depuse la Bruxelles acte pentru plati de 5,2 miliarde de euro.

"Am fost consecventi si ne-am indeplinit pe anul acesta (...) angajamentul. Avem depuse la Bruxelles acte pentru plati de 5,2 miliarde, ramane ca, cu ajutorul dumneavoastra, Comisia sa proceseze actele depuse si sa ne livreze, ramburseze toata suma", i-a spus premierul Tudose comisarului european Corina Cretu, luni, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractelor de finantare depuse pe doua axe prioritare, in cadrul programelor POR 2014 - 2020 si POIM.

Totodata, seful Executivului a catalogat ca fiind "un act de normalitate" ceremonia de semnare a acestor contracte.

"Este un act de normalitate ceea ce se intampla astazi si am dori ca, de acum, aceste lucruri sa fie un act de normalitate, cat de des se poate", a declarat Tudose.

Potrivit sefului Guvernului, tinta pentru anul viitor in privinta fondurilor europene este de cel putin 6,3 miliarde de euro, scrie Agerpres.

"Pentru anul viitor ne propunem 6,3 miliarde cel putin. Suntem convinsi si optimisti si, cu ajutorul dumneavoastra si cu ajutorul Comisiei, vom depasi aceasta suma. Si ramanem consecventi cu prioritatile noastre in ceea ce priveste destinatia acestor fonduri europene, pe educatie, sanatate si infrastructura, si cu o nota aparte, asa cum ne-am obisnuit, fondurile destinate agriculturii, unde vrem si la anul sa fim la fel de performanti si de premianti ca anul acesta", a declarat Tudose.

De asemenea, seful Executivului le-a multumit vicepremierului Paul Stanescu, ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, ministrului Transporturilor, Felix Stroe, si ministrului Agriculturii, Petre Daea, pentru eforturile depuse in domeniul atragerii de fonduri europene, dar si membrilor administratiei locale care au aplicat pentru a obtine astfel de fonduri.

Citeste si:
Social-democrații vor ca Marcel Ciolacu să candideze la Președinție...
Social-democrații vor ca...

"Am constatat in aceasta perioada doua lucruri. Eforturile pe care le-am facut de a debloca tot ceea ce era blocat - de la autoritatile de management si lipsa de proiecte pe care sa le gasim la maturitate sa le putem implementa - s-au depasit. In schimb, principalul adversar al atragerii de fonduri europene - ceea ce reprezinta unul dintre principalele motoare ale cresterii economice si ale cresterii Romaniei - o reprezinta, totusi, activitatea din Romania de la toate nivelurile. Suntem cateodata propriii nostri dusmani, mai rau decat poate orice dusman din afara sa ne faca rau", a mai afirmat Tudose.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.