Legile justitiei intra, astazi, in procedura accelerata de dezbatere si vot. Pana miercuri sau joi ar putea fi aprobate toate cele trei proiecte. Comisia speciala condusa de Florin Iordache va face rapoartele pentru dezbaterea din plenul Senatului. 

Biroul Permanent al Senatului a aprobat inca de joi o procedura de urgenta, prin care accelereaza dezbaterea legilor justitiei. Biroul a oferit parlamentarilor timp la dispozitie pana luni, la ora 9:00, pentru a depune amendamente la legea privind organizarea judiciara si cea privind functionarea CSM.

Raportul trebuie elaborat de comisia speciala in maximum 24 de ore, pana marti dimineata la ora 9:00.

”Depinde de cum merg dezbaterile. Noi incepem luni cu legea 303/2004. Avem saptamana viitoare dezbaterile pe buget, deci este foarte posibil sa lucram nu doar miercuri, ci si joi. Vom dedica o parte din zi dezbaterii bugetului si ce ne ramane o sa avem programul nostru pe legile care sunt pe ordinea de zi de la Senat”, a spus Calin Popescu Tariceanu, potrivit News.ro.

Astfel, legea privind statutul magistratilor ar putea trece luni atat de comisie, cat si de plen. Intrebat daca acest lucru este posibil, presedintele Senatului a declarat ca nu el se ocupa cu programul comisiei speciale.

"Nu fixez eu programul comisiei speciale. Daca ei vor avea timp suficient, vor face. Daca nu, vor prezenta raportul in momentul in care il vor termina ca alta regula nu poate sa functioneze", a declarat Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.