Presedintele Klaus Iohannis se declara impresionat de multimea de oameni care s-a alaturat cortegiului funerar al Regelui Mihai I, ”o autentica expresie a iubirii si respectului romanilor” fata de rege.

Cu profund regret, am condus astazi pe ultimul drum un veritabil om de stat, Regele Mihai I, care, cu demnitate si curaj, si-a reprezentat tara in unele dintre cele mai grele vremuri ale istoriei noastre. Am fost impresionat de multimea de oameni care s-a alaturat cortegiului funerar, o autentica expresie a iubirii si respectului romanilor fata de Regele Mihai I. Sunt convins ca va ramane in memoria nationala drept un reper de integritate, un simbol al solidaritatii si al aspiratiei catre libertate”, a scris presedintele Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Zeci de mii de oameni s-au alaturat cortegiului funerar in Bucuresti, pe drumul de la Piata Palatului Regal la Catedrala Patriarhala.

Pe traseu, oamenii au aplaudat, au strigat ”Regele Mihai” si ”Regele si patria” si au aruncat flori in calea cortegiului. Erau oameni de toate varstele, foarte multi fiind tineri si numerosi parinti impreuna cu copiii lor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.