Primaria Municipiului Bucuresti ofera suma de 1,6 milioane de euro din bugetul local, pentru a cumpara fostul cinema Lumina. Imobilul ar urma sa intre in administrarea Teatrului Ion Creanga. 

In expunerea de motive, primaria precizeaza ca institutiile de cultura si cele de spectacole nu dispun de suficiente spatii in care sa isi desfasoare activitatea.

"Odata cu relocarea sediului Primariei Municipiului Bucuresti in imobilul monument istoric din Bd. Rregina Elisabeta nr. 47, a reorganizarii unor activitati existente si a infiintarii de companii municipale, in conditiile existentei unui deficit de spatii necesare desfasurarii activitatilor culturale, in ultimul an a crescut drastic necesarul de spatii specializate pentru activitati de culturi si adinistrative”, spune Primaria Capitalei, potrivit News.ro.

PMB spune ca a infiintat o comisie speciala, care va selecta imobilele aflate la vanzare pe piata libera, care ar putea fi folosite pentru a infiinta sau pentru a extinde muzee sau pentru sediile unor institutii publice si companii municipale.

Dupa evaluarea spatiului din fostul cinema Lumina, pretul final a fost stabilit la 1,6 milioane de euro, bani din bugetul local. De asemenea, primaria precizeaza ca acesti bani vor fi redirectionati de la un alt proiect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.