La solicitarea PSD, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis devansarea votul final, in plenul Camerei, pe modificarile aduse Statutului judecatorilor si procurorilor. Votul va fi dat luni dupa-amiaza, dupa sedinta solemna comuna dedicata omagierii Regelui Mihai.

Tot luni, deputatii vor da vot final asupra a doua proiecte marca Florin Iordache: cel care sterge intedictiile pentru cinci parlamentari gasiti in conflict de interese si cel care impiedica opozitia sa-si mai sustina in plen amendamentele respinse.

Catalin Drula (USR) a comentat aceasta situatie fara precedent pe pagina sa de Facebook:

"Sunt turbati. Nu mai tin cont de nimic. Au programat sedinta de vot final pentru prima lege a Justitiei la 17.15. Apoi, pentru ca vor sa treaca si infama modificare de Regulament musai tot azi, au programat imediat o sesiune de dezbateri si iar vot final.

Au convocat repede Comisia de regulament in mod neregulamentar pentru a da raport (da, asta e nivelul de abuz din Parlamentul Romaniei in ziua de azi). In Regulament scrie ca se convoaca cu 24 de ore minim inainte, au convocat-o de pe o ora pe alta.

Momentan e amanata pana la 17, Comisia de regulament, pentru ca negociaza UDMR cu PSD daca sa le sustina modificarea (fara UDMR nu trece).

Reamintesc ca vor sa schimbe o prevedere regulamentara veche de 23 de ani (asta, in sine, da masura abuzului). Comisia de regulament a lui Nicolicea da raport intr-un timp record de 3 zile lucratoare. La modificarea mea propusa pentru transparenta i-a luat 5 luni (desi termenul regulamentar e de 1 luna).

Arbitrar. Abuziv. Ca pe mosia lor. Asa se comporta.

Noi facem ce putem sa-i oprim, sa-i incetinim", a scris acesta.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.