Presedintele PNL, Ludovic Orban, a cerut, duminica, cetatenilor, sa iasa in strada si sa protesteze pasnic, pentru a arata actualei puteri ca trebuie sa tina cont de "ceea ce vrea majoritatea zdrobitoare din societate".

"Suntem dispusi sa apelam la toate formele de protest legale, constitutionale (...) pentru a impiedica orice lovitura data impotriva independentei justitiei, impotriva domniei legii, impotriva drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor (...) Apelez la toti colegii mei, la toti simpatizantii nostri sa nu fie pasivi, la toti cetatenii romani, care se gandesc la binele Romaniei. Pasivitatea astazi este o forma de complicitate (...) Trebuie sa iesim in strada sa manifestam pasnic si sa aratam acestei puteri ca, desi are o majoritate conjuncturala dictata de niste promisiuni mincinoase, (...) trebuie sa tina cont de ceea ce vrea majoritatea zdrobitoare din societate", a spus Orban, intr-o conferinta de presa, alaturi de liderul USR, Dan Barna, si de fostul premier, Dacian Ciolos.

In opinia sa, Romania este "intr-un punct critic". "In Parlament nu se dezbat simple modificari ale legilor justitiei. De un an de zile, in Parlament, are loc un atac sistematic impotriva drepturilor si libertatilor fundamentale ale romanilor, (...) impotriva independentei justitiei. Treptat, PSD captureaza statul roman", a aratat Orban, potrivit Agerpres.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat ca majoritatea de la guvernare se comporta "ca o casa de avocatura" a presedintelui PSD, Liviu Dragnea.

"Se implineste un an de cand o majoritate (...) nu face decat sa destructureze organizat Romania si sa se comporte (...) ca o casa de avocatura a domnului Liviu Dragnea. In acest context, societatea are o datorie majora de a reactiona", a precizat Barna.

La conferinta de presa au participat si reprezentantii mai multor ONG-uri si asociatii civice. Potrivit lui Mihai Politeanu, membru fondator Initiativa Romania, conferinta este raspunsul la "asaltul total" al coalitiei PSD-ALDE asupra institutiilor independente si a statului de drept.

El a cerut respingerea in bloc a proiectului de modificare a legilor justitiei, respingerea proiectului de modificare a legii ANI si demisia imediata a presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

"Semnalul nostru este foarte clar: 'Ei cu hotii, noi cu totii' (...) Noi vom merge in Piata Victoriei dupa aceasta conferinta", a mai afirmat Politeanu.

Printre participantii la conferinta s-au numarat si prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan si fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.