Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, este prezent sambata la sesiunea de lucru a Comisiei de la Venetia, pentru a prezenta evolutiile legislative din Romania referitoare la legile Justitiei.

"Comisia de la Venetia — sesiunea de lucru din data de 9 decembrie 2017: 1 — Am dat curs invitatiei de prezentare a evolutiilor legislative din Romania referitoare la legile justitiei.
2 — In marja reuniunii, am avut o intrevedere cu domnul Marin Mrčela, presedintele Grupului de state impotriva coruptiei (GRECO)", a scris ministrul Justitiei, sambata, pe pagina sa de Facebook.


Comisia de la Venetia este un organ consultativ al Consiliului Europei, alcatuit din experti independenti in domeniul dreptului constitutional. A fost creata in 1990, dupa caderea Zidului Berlinului, intr-un moment de nevoie urgenta de asistenta constitutionala in Europa Centrala si de Est. Numele oficial al comisiei este Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept, dar, din cauza locul de intalnire in Venetia, Italia, unde au loc patru sesiuni pe an, de obicei este denumit in continuare Comisia de la Venetia.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.