Presedintele Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj cu prilejul Zilei Constitutiei Romaniei.

"In orice democratie, Constitutia este expresia cea mai inalta a valorilor unei natiuni si asigura acea legatura de incredere intre cetateni si institutiile statului, esentiala pentru dezvoltarea solida si durabila a oricarei societati.

Sub imperiul Legii Fundamentale, de la a carei adoptare prin referendum sarbatorim astazi 26 de ani, romanii se dovedesc mai uniti ca niciodata in jurul unor principii fundamentale, pentru a caror respectare militeaza activ, fara a mai accepta niciun pas inapoi.

Promovarea statului de drept si a independentei justitiei, lupta impotriva coruptiei, asigurarea integritatii in functiile si demnitatile publice sunt valori constitutionale care nu pot fi negociate, ingradite sau eliminate.

Ca Presedinte al Romaniei, in temeiul atributiilor de a veghea la respectarea Constitutiei, indemn toate institutiile statului sa tina cont nu doar de litera, ci si de spiritul Legii Fundamentale, conditie indispensabila pentru buna guvernare a societatii romanesti", se arata in mesajul presedintelui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.