Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi ca este "o ineptie" si o "jignire fara margini" ca protestatarii sa fie comparati cu mineri, facand referire la o declaratie a deputatului UDMR Marton Arpad cu privire la protestele de miercuri seara de la Palatul Parlamentului.

"Nu inteleg. Cum sa compari cateva sute de protestatari care nu au facut rau nimanui — dimpotriva, am inteles ca doi protestatari au fost accidentati de masina condusa de un parlamentar, cum sa ii compari cu minerii? E o ineptie fara margini si o jignire la adresa unor oameni care isi sustin punctele de vedere. Multi dintre ei si le sustin de mult timp, inca de la emiterea Ordonantei 13 si care fac un efort sa iasa in frig, sa iasa in strada sa isi exprime punctul de vedere in cadrul unor manifestari pasnice. Este jignitor si nemeritat ca unii parlamentari, deranjati de faptul ca exista libertatea adunarilor publice, ca exista dreptul fiecarui cetatean la exprimare publica, este regretabil ca exista astfel de parlamentari", a declarat, la Parlament, presedintele PNL, intrebat despre afirmatia deputatului UDMR Marton Arpad.

Deputatul UDMR Marton Arpad i-a comparat cu minerii pe oamenii care au protestat miercuri seara langa Parlament, scrie Agerpres.

"Sa nu fiti duplicitari. Am ajuns acasa, am pornit televizorul, am vazut imaginea in care vine grupul USR cu telefoane aprinse, apoi interventia unui lider al acestui grup care a multumit protestatarilor. Eu mi-am adus aminte de iunie '90, cand, desi nu i-a chemat, Iliescu le-a multumit minerilor ca au venit sa apere statul de drept", a declarat Marton Arpad, joi, in timpul dezbaterilor de la Comisia parlamentara speciala pentru legile Justitiei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.