Marton Arpad a povestit cum a plecat miercuri seara de la Parlament pe jos, trecand prin mijlocul protestatarilor din Parcul Izvor. El a spus ca l-a vazut in mijlocul manifestantilor pe unul din liderii USR care spunea ca protestatarii sunt pasnici si ca nu partidul i-a chemat in strada.

Marton a spus ca dupa ce a ajuns acasa a vazut la televizor un alt lider USR care le-a multumit protestatarilor, scrie News.ro.

Eu mi-am adus aminte de iunie 1990 cand, desi nu i-a cehmat, Iliescu le-a multumit minerilor pentru ca au venit sa apere statul de drept”, a mai spus el in comisia parlamentara speciala pentru legile justitiei.

Reactia a venit imediat din partea deputatului USR, Stelian Ion.

Noi nu am chemat oamenii in strada, desi consider ca este o manifestare de civism, ultima reduta a democratiei noastre. Este un drept fundamental acesta de a protesta. Sa fim comparati cu Iliescu in 1990 care a chemat minerii, sa comparati oamenii care protesteaza pasnic in fata Parlamentului cu minerii care au venit cu batele si au maturat Bucurestiul este inimaginabil”, i-a spus Stelian Ion deputatului UDMR.