Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a apreciat miercuri ca este "improprie" discutia despre oprirea lucrarilor Parlamentului ca urmare a decesului regelui Mihai.

"Sunt doua lucruri distincte. Este o chestiune improprie de a discuta despre oprirea lucrarilor Parlamentului sau altor institutii. Institutiile lucreaza. In astfel de momente, dupa cum stiti prea bine, se decreteaza de catre Guvern zile de doliu. Zilele de doliu presupun restrangerea anumitor activitati cu caracter festiv, dar nu de lucru", a spus Tariceanu, in cadrul unei declaratii acordate presei, dupa sedinta Birourilor permanente reunite ale celor doua Camere.

La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si-a exprimat nedumerirea legata de conditionarea dezbaterii unor legi de decesul regelui.

"Eu chiar nu imi permit — din respect nu imi permit, pentru Majestatea Sa — sa comentez chestia asta. Cum poate cineva sa conditioneze o discutie, o dezbatere despre legi de acel eveniment nefericit de ieri?!", a precizat Dragnea, potrivit Agerpres.

Parlamentarii PNL si USR au cerut, marti, intreruperea lucrarilor Comisiei pe legile Justitiei pe toata perioada doliului national, propunerea fiind facuta de catre deputatul USR Stelian Ion, dupa ce presedintele comisiei, Florin Iordache, a anuntat suspendarea lucrarilor din cauza decesului fostului suveran.

De asemenea, miercuri, liderul grupului USR, Cristian Ghica, a propus ca in sedinta de plen a Senatului sa fie dezbatut un singur proiect, al carui termen de adoptare tacita era pe cale sa expire. El a cerut ca, ulterior, sedinta de plen sa fie suspendata in semn de respect fata de memoria regelui. Propunerea a fost respinsa cu 21 de voturi ''pentru'', 5 abtineri si 60 de voturi ''impotriva''.

Tot miercuri, Camera Deputatilor a respins prin vot propunerea PNL de suspendare a sedintei plenului, precum si pe cea a USR de amanare a dezbaterilor asupra proiectelor referitoare la statutul judecatorilor si procurorilor si modificarii Legii ANI.

Citeste si:
Cum să te bucuri de primăvara aceasta: 4 activități pe care le poți...
Cum să te bucuri de primăvara...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.