Camera Deputatilor a respins, miercuri, propunerile PNL de retrimitere la comisia de specialitate a initiativei legislative de modificare a statutului magistratilor si sesizarea Comisiei de la Venetia asupra acestor modificari.

Deputatul PNL Ioan Cupsa a sustinut, in plen, ca raportul comisiei conduse de social-democratul Florin Iordache, intocmit la propunerea legislativa de modificare a statutului magistratilor, contine trei articole care nu au fost discutate in comisie.

"Un astfel de raport in cinci ani de experienta parlamentara nu mi-a fost dat sa vad. Forma raportului este alta decat cea pe care noi am votat-o, s-au adaugat la textele dezbatute inca cu cel putin 3 articole. Aceste articole nu se regasesc in initiativa legislativa, in nicio propunere si in niciun amendament supus dezbaterii", a afirmat Cupsa, mentionand ca acest lucru este inacceptabil.

El a adaugat ca, drept urmare, acest raport nu poate fi supus votului, fiind neregulamentar.

"PNL a inteles sa isi insuseasca propunerile asociatiilor profesionale si propunerile au devenit amendamente, ar fi trebuit sa fie gasite la amendamente respinse. Este de asemenea inacceptabil ca nu se regasesc in raport. Propunerea este de retrimitere pentru a indrepta toate neregulile", a precizat Cupsa.

Propunerea a fost respinsa prin vot. S-au inregistrat 80 de voturi pentru, 137 impotriva si doua abtineri.

Pripunerea liderului deputatilor PNL Raluca Turcan, respinsa

Plenul a respins, de asemenea, cu 79 de voturi pentru, 143 impotriva si o abtinere, propunerea liderului deputatilor PNL Raluca Turcan de sesizare a Comisiei de la Venetia in privinta modificarilor facute in comisie la legea statutului judecatorilor si procurorilor.

"Propunem o rezolutie a Camerei Deputatilor prin care sa solicitam avizul Comisiei de la Venetia pe aceasta lege. Va solicitam raspicat. Avem in MCV obligativitatea acestui aviz, macar sa intrati in normalitate. (...) Va solicitam votul sa cerem avizul Comisiei de la Venetia", a spus Turcan.

Presedintele de sedinta, social-democratul Gabriel Vlase, a precizat ca programul de lucru si ordinea de zi au fost deja votate si nu se mai poate reveni asupra votului, scrie Agerpres.

"Este infiorator cum procedati, doar pentru a-l apara pe domnul Dragnea de justitie", a replicat Turcan.

Citeste si:
Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcţie a trei...
Iohannis a semnat decretele...

Mai multi deputati USR, printre care Cristian Seidler, Claudiu Nasui, Stelian Ion, au invocat, la randul lor, vicii in aplicarea regulamentului in dezbaterea initiativei legislative de modificare a statutului magistratilor legate de procedura de urgenta, de timpul alocat de discutie, toate obiectiile fiind respinse de presedintele de sedinta.

Deputatii au inceput, apoi, dezbaterile asupra modificarilor la statutul magistratilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.