Uniunea Salvati Romania propune adoptarea de catre CGMB a unui proiect de hotarare prin care Piata Victoriei sa fie spatiu rezervat manifestarilor civice si sindicale.

"USR Bucuresti va solicita convocarea unei sedinte extraordinare a CGMB, cu doua puncte pe ordinea de zi: analizarea modului in care s-a decis organizarea unui festival in Piata Victoriei si adoptarea unui proiect de hotarare prin care acest spatiu sa fie rezervat manifestarilor civice, sindicale etc. In acest sens, USR propune consilierilor municipali PNL sa sustina initiativa privind convocarea unei sedinte extraordinare si sa voteze proiectul privind destinatia spatiului din Piata Victoriei. Conform legislatiei in vigoare, sedintele CGMB pot fi convocate la solicitarea unei treimi din numarul consilierilor municipali", se arata intr-un comunicat al USR, remis luni AGERPRES.

Presedinte USR Bucuresti, Roxana Wring, spune ca va discuta cu colegii din PNL pe marginea acestui subiect. "Dincolo de competitia fireasca dintre partidele pe care le reprezentam, trebuie sa intelegem ca, in chestiuni majore, este necesara colaborarea si sustinerea reciproca", a declarat Wring, citata in comunicat.

Conform comunicatului, demersul USR vine in contextul in care primarul general Gabriela Firea a decis zilele trecute organizarea unui festival in Piata Victoriei. "USR a criticat acest demers si a aratat ca este unul exclusiv politic. Confirmarea acestui fapt a venit inclusiv de la un primar social-democrat, care a recunoscut ca decizia privind organizarea Festivalului in Piata Victoriei a fost luata in interiorul PSD. O astfel de practica, prin care institutia Primariei este pusa in slujba unui partid politic, trebuie sanctionata de urgenta. Deciziile in administratie trebuie luate in functie de ratiuni administrative si nu in functie de ratiuni politice", se arata in comunicat.

In acest context, se mentioneaza in comunicat, se impune reglementarea, prin hotararea CGMB, a faptului ca Piata Victoriei ramane spatiu rezervat pentru manifestari civice, sindicale etc. "O astfel de hotarare este necesara pentru a preveni adoptarea unor decizii administrative in scop politic si pentru a garanta acestui spatiu bucurestean destinatia deja consacrata prin manifestarile publice din ultimii ani. Evenimentele publice de tipul festivalurilor de sezon sau al concertelor se pot desfasura in spatiile in care, in mod traditional, s-au desfasurat pana acum in Bucuresti. Pentru astfel de evenimente publice este nevoie de accesibilitate sporita pentru cetateni (semafoare, treceri de pietoni, acces facil la mai multe linii de transport public in comun etc.) si de o serie de caracteristici ale spatiului respectiv care sa permita securizarea si prevenirea riscurilor de accidente sau incidente de orice tip", precizeaza sursa citata.

Citeste si:
Profesorii protestează în Piața Victoriei. Principalele...
Profesorii protestează în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.