Fostul premier Dacian Ciolos a anuntat ca a petrecut cateva zile la Washington si a avut o intrevedere informala la Departamentul de Stat al SUA, informeaza hotnews.ro.

"Am petrecut cateva zile la Washington pentru activitati profesionale si am avut placerea sa fiu de Ziua Nationala alaturi de membri ai comunitatii romanesti din SUA, la receptia organizata de Ambasada Romaniei.

Am profitat de aceasta deplasare pentru a ma intalni si cu sustinatorii Platformei Romania 100 iar apoi am avut o intrevedere informala la Departamentul de Stat (dupa semnalul de alarma pe care oficialii americani l-au transmis in legatura cu modificarile la Legile Justitiei)", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.

Departamentul de Stat al SUA a solicitat Parlamentului Romaniei sa respinga propunerile legislative care ar putea slabi statul de drept.

"Statele Unite remarca cu ingrijorare ca Parlamentul Romaniei discuta o legislatie care ar putea submina lupta anticoruptie si ar putea slabi independenta sistemului judiciar din Romania", se arata intr-o declaratie intitulata "Romania - propuneri care afecteaza independenta sistemului judiciar", sustine purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat.

"Cerem Parlamentului Romaniei sa respinga propunerile care slabesc statul de drept si pun in pericol lupta impotriva coruptiei", s-a mai aratat in declaratie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.