Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins miercuri contestatia depusa de presedintele PSD, Liviu Dragnea, impotriva sechestrului pus de DNA pe averea sa in dosarul "Tel Drum".

Tot in dosarul "Tel Drum", instanta mentinut sechestrul pus de procurori pe averile altor doi suspecti, Florea Neda, reprezentant al SC Tel Drum SA, si Petre Pitis — fost consilier in cadrul CJ Teleorman, reprezentant al Tel Drum SA.

In schimb, judecatorii au admis contestatiile depuse de Victor si Elena Piperea, fiind ridicata masura popririi asupra pensiilor acestora. Decizia instantei este definitiva.

Liviu Dragnea nu a venit miercuri la proces, el fiind reprezentat de doi avocati, Flavia Teodosiu si Maria Vasii.

Maria Vasii considera ca procurorii nu trebuiau sa puna sechestru pe bunurile lui Dragnea, deoarece in dosar nu exista prejudiciu si nu s-au constituit parti civile.

Pe de alta parte, Maria Vasii a sustinut ca procurorii DNA au gasit la perchezitiile efectuate la compania Tel Drum un biletel roz pe care era notat codul numeric personal al lui Dragnea, si cuvantul "sefu". Vasii a precizat ca acest biletel a fost proba folosita de procurori pentru a-l acuza pe Dragnea de savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional.

Pe 21 noiembrie, DNA a instituit masuri asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile detinute de Liviu Dragnea si de ceilalti suspecti din dosarul "Tel Drum", pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.