"Am citit raspunsul celor doi derbedei aflati in fruntea Parlamentului la declaratia Departamentului de Stat al SUA. Atat tonul cat si continutul sunt de o gravitate extrema si parca venite din alte timpuri", sustine fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu.

"SUA nu sunt partenerul strategic al Parlamentului sau al parlamentarilor Romaniei. Nici al Guvernului, si nici macar al Presedintelui. Statele Unite ale Americii sunt partenerul strategic al poporului roman.

Daca poporul roman va permite acestor derbedei sa il reprezinte, sa il intoarca din drum si sa il duca spre groapa istoriei... atunci da, probabil ca asta merita. Probabil ca asta meritam.

Sa ne intelegem: fara Parteneriat Strategic cu SUA (pe care cei doi il pun in pericol), fara UE (pe care cei doi o ignora) si fara NATO, suntem intr-un tren care merge spre bezna. Cu halta la Moscova, eventual.

Nu suntem buricul lumii. Lumea nu sta in loc dupa noi si nimeni nu are rabdare nelimitata cu derbedeii. Cu siguranta nu atunci cand se dovedesc a fi lipsiti de morala sau pur si simplu prosti.

La fel cum la #scoala, pentru derbedeii clasei exista note mici, corigenta si examene in toamna... asa exista in #democratie proteste de toate felurile, iar in #diplomatie comunicate aspre ale ambasadelor si ale guvernelor tarilor partenere, asa cum a fost cel de aseara. Dupa asta, daca derbedeul este imoral sau prost, urmeaza repetentia. Adica momentul acela cand clasa se desparte de derbedeu.

Sigur, pentru derbedeul prost este absolut necesar sa fie si #mandru de asta. Se poate proclama chiar #suveran... si nimeni nu-l va contrazice, pentru ca nimanui nu-i va mai pasa. Mai devreme sau mai tarziu insa, va ajunge vai de capul lui... si toti il vor trata ca ceea ce este: un prost. Cu sau fara fes de dac", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.