Hans Klemm, ambasadorul SUA in Romania, este de parere ca mesajul Departamentului de Stat nu ar trebui sa constituie o surpriza pentru nimeni de la Bucuresti, avand in vedere ca au fost epxrimate astfel de ingrijorari inca din vara.

"Nu ar trebui sa fie o surpriza comunicatul de ieri al Departamentului de Stat. Ceea ce s-a intamplat ieri a fost din nou expresia ingrijorarii SUA privind masurile care pot duce la anularea progresului uimitor facut de Romania pana acum", a declarat Klemm, citat de digi24.ro.

Ambasadorul a reamintit ca a mai fost trimis un comunicat de catre ambasada in care au fost exprimate ingrijorari cu privire la propunerile Ministerului Justitiei.

"Pe 29 august, ambasada a dat un comunicat in care si-a exprimat ingrijorarea fata de propunerile Ministerului Justitiei. In document nu scria 'asa cred ambasadorul Klemm sau Ambasada SUA', scria ca Statele Unite ale Americii sunt preocupate de statul de drept"
, a completat el, in cadrul unei conferinte transmisa pe pagina de Facebook a Tele2Drobeta.

In egala masura a vobit si despre protestele care au avut loc duminica: "A fost un exemplu important de responsabilitate civica, oamenii au marsaluit pe o vreme rece cu familiile lor, ordonat, cu pasiune, in sprijinul statului de drept si democratiei".

Citeste si: Ambasadorul SUA: "Avem ingrijorari foarte serioase privind propunerile initiale ale ministrului Justitiei"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.