Presedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile justitiei, Florin Iordache, sustine ca persoanele care au iesit in strada ar trebui sa observe ca membrii comisiei, impreuna cu asociatiile profesionale, incearca sa faca niste legi mai bune.

"Atata timp cat factorul politic nu intervine decat prin a prelua toate amendamentele venite de la asociatiile profesionale, eu cred ca e cel mai bun mod", sustine fostul ministru al Justitiei, citat de stirileprotv.ro.

Chestionat ce mesaj le transmite protestatarilor, raspunsul sau a fost: "Din punctul meu de vedere, toti cei care protesteaza ar trebui sa vada ca incercam, cu sprijinul asociatiilor profesionale, cat si al CSM, sa facem niste legi mai bune. Am constatat cu totii ca legile justitiei adoptate la momentul 2004, modificate in 2005, sunt niste legi care acum ar trebui modificate, pentru ca, pe de o parte, nu contin deciziile CCR la foarte multe articole, doi, exista - discutam de Legea 303 - o decizie unanima in care se doreste separarea carierelor. In momentul in care discutam de o separare a carierelor, in mod clar trebuie sa tinem cont de optiunile judecatorilor si ale procurorilor. Apoi, o chestiune foarte importanta, discutam de raspunderea magistratilor".

"Daca nu facem aceste lucruri printr-o dezbatere transparenta, tinand cont de toate observatiile venite din partea asociatiilor profesionale, si nu in Parlament, atunci unde?", a completat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.