Dan Barna, presedintele USR, a declarat sambata, la Timisoara, ca Guvernul si Parlamentul au functionat, in ultimul an, "precum o casa de avocatura si de mentenanta a lui Liviu Dragnea".

"Pacat ca timp de un an Romania a avut o agenda total diferita de agenda reala a cetatenilor sau de agenda europeana din care noi facem parte. Timp de un an, Guvernul si Parlamentul Romaniei nu au facut altceva decat sa functioneze precum o casa de avocatura si de mentenanta a lui Liviu Dragnea. Noi ne-am ocupat de probleme individuale penale ale unor lideri", a sustinut Dan Barna, potrivit Agerpres.

In opinia sa, in acest rastimp trebuiau luate in discutie alte probleme ale Romaniei.

"Nu exista in dezbaterea publica si in dialogul cetatenilor, pentru ca actuala guvernare a transformat miza meschin-umana penala a catorva lideri in strategia nationala de dezvoltare a Romaniei. De un an, doar asta facem. De aceea, initiativa noastra 'Fara penali in functii publice' vine in aceasta perspectiva. Daca nu am fi avut persoane cu probleme penale in conducerea statului, am fi discutat despre aceste teme, despre Europa, despre politici sociale, dezvoltare economica si nu despre ceea ce s-a intamplat", a detaliat Barna.

Presedintele USR a participat sambata la conferinta cu tema 'Viitorul Europei este viitorul Romaniei: Primul pas spre Sibiu 2019', organizata de USR Timis, in cadrul careia a fost lansata Platforma EUSR, "o structura prin care toate resursele umane de la nivelul Bruxellesului sunt invitate sa sustina pozitiile, initiativele din Romania, coroborate si alineate cu ceea ce se intampla in Europa".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.