Eugen Tomac critica declaratia presedintelui Klaus Iohannis, care a spus ca unirea Republicii Moldova cu Romania nu este fezabila. Presedintele executiv al PMP sustine ca orice demnitar al statului roman ce se asaza impotriva curentului unionist ramane un prizonier al istoriei nefaste.

An de an, pe 3 octombrie, Presedintele Iohannis serbeaza, alaturi de comunitatea germana din Romania, in curtea Ambasadei Germaniei la Bucuresti, Ziua Nationala a Germaniei. Aceasta data marcheaza Ziua Reunificarii Germaniei de Est cu Germania de Vest, dupa ce natiunea germana a fost divizata, fara voia ei, la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial”, scrie Tomac pe pagina de Facebook.

Tomac mentioneaza ca a fost „profund revoltat” cand a auzit, din vocea sefului statului roman, ca unirea R. Moldova cu Romania nu e „fezabila”.

Domnule Presedinte, natiunea romana a fost divizata printr-o intelegere criminala a celor doi monstri, Hitler si Stalin, si milioane de romani au avut de suferit cumplit in urma diabolicului pact Ribbentrop-Molotov. A spune astazi ca unirea nu este o solutie de reintregire a natiunii romane, inseamna a da timpul inapoi si a-i face din nou pe romanii din R.Moldova prizonieri nefericiti ai unei pagini gri de istorie”, sustine liderul PMP.

Eugen Tomac subliniaza ca romanii din R.Moldova au nevoie sa stie ca tara-mama, Romania, este pregatita oricand sa-i primeasca inapoi.

In preajma Centenarului, va reamintesc, Domnule Presedinte, ca Basarabia a fost prima provincie care a votat, la 27 Martie 1918, unirea pe veci cu patria-mama, Romania. Noi nu avem un alt raspuns la intelegerea criminala incheiata intre Hitler si Stalin decat sa spunem raspicat ca sustinem UNIREA celor doua state romanesti. Orice demnitar al statului roman ce se asaza impotriva acestui curent ramane un prizonier al istoriei nefaste, inchizandu-si astfel foarte multe optiuni de constructie cu privire la viitorul natiunii romane”, mai afirma Tomac.

Klaus Iohannis: Intrarea Moldovei in UE printr-o „scurtatura via unirea cu Romania” nu este fezabila

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, raspunzand unor intrebari, ca intrarea Moldovei in Uniunea Europeana printr-o „scurtatura via unirea cu Romania” nu este o cale fezabila si a spus ca va merge la Chisinau „cand va fi vremea potrivita”.
Citeste si:
Tradiții și obiceiuri în Ajun de Crăciun: De sute de ani se...
Tradiții și obiceiuri în Ajun...

Intrebat cum apreciaza integrarea europeana a Republicii Moldova prin unirea cu Romania, presedintele Iohannis a raspuns: „Nu cred ca putem sa abordam chestiunea printr-o cale indirecta. Moldova este clar angajata pe calea europeana si, deocamdata, are Acordul de Asociere si toata legislatia secundara care decurge acolo, intre timp, este perfectata, dar trebuie toate acestea implementate si parcursul Moldovei trebuie consolidat. Dupa care, Moldova trebuie ea sa se hotarasca daca vrea sa inceapa un parcurs care duce spre Uniunea Europeana sau nu. O scurtatura via unirea cu Romania cred ca nu este o cale foarte fezabila in acest moment”.

Seful statului a subliniat ca Romania este foarte hotarata sa sprijine Republica Moldova in parcursul ei european.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.