Premierul Mihai Tudose a sustinut in plenul Parlamentului ca "s-au facut eforturi foarte mari pentru a repune tara pe linia de plutire", informeaza jurnalul.ro.
"Apreciez in primul rand gestul colegilor de la Partidul Liberal de a lasa o colega mai noua sa citeasca (motiunea - n.r.) neasumandu-si practic continutul (...) O motiune de cenzura reprezinta un drept constitutional si un exercitiu cat se poate de democratic. Din pacate, dumneavoastra ati transformat acest drept legitim intr-o oportunitate de a fi populisti, demagogi, de a face un spectacol bazat pe un scenariu rupt total de realitate", a declarat Tudose la dezbaterea motiunii de cenzura.

"Despre ce haos vorbiti, stimati colegi? In infrastructura de Sanatate, avem investitii record. Liniste era cand dvs ati inchis spitalele. Ati vorbit despre haosul in Educatie. Acesta este primul an cand manualele scolare au ajuns la timp pe banci, elevii nu au mai invatat dupa fituici. Manualul pentru a clasa a V-a il tinem pentru dvs, daca acolo sunteti. Am facut intr-un an cat nu ati reusit voi cu tehnocratii. Traiti intr-o lume iluzorie: avem cea mai mare crestere economica din lume dupa China. Gradul de absorbtie al fondurilor europene pe anul trecut a fost de 0,24%. Superb. Chiar prea mult pentru Guvernul Ciolos. Am facut eforturi foarte mari pentru a repune tara pe linia de plutire. Suntem un guvern care aduce prosperitate si bunastare. Anul acesta, in sectorul bugetar au crescut cu 22%, iar in sectorul privat cu 12%. Inteleg ca nu aveti contact cu realitate, ci cu acel unic alegator care va da citate.O sa-mi spuneti ca salariul mediu a crescut cu doar 3 lei. Este adevarat, deocamdata. Doar ca acel salariat va avea o crestere substantiala la pensie. Cand va iesi din activitate, acel salariat va avea o pensie mai mare cu 20%. Veniti cu stiri false despre cum dispare zaharul din ceai, despre cum nu mai zboara albina", a adaugat premierul, citat de adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.