Liviu Dragnea s-a aratat deranjat de faptul ca a aflat din presa despre sechestrul pus de DNA pe averea inculpatilor din dosarul Tel Drum, el fiind unul dintre acestia.

Il vad foarte interesant (sechestrul pus de DNA - n. red.) in sensul ca, sigur, noi inca mai credeam, unii inca mai credem, ca putem deveni o tara normala, in care nu afli din presa lucrurile astea – informatii date pe surse, pe canale neoficiale si nelegale”, a declarat Dragnea, potrivit News.ro.

Liderul PSD a spus ca o sa mearga azi la DNA pentru a lua in primire sechestrul.

”Am fost facut tap ispasitor la referendum in 2012, pentru ca trebuia sa se pastreze cinstea obrazului cuiva (...), am fost facut tinta de cate ori PSD a vrut sa faca ceva important pentru romani, acum sunt folosit ca mijloc pentru a bloca legile justitie si de catre cine? De catre oameni care se ascund”, s-a plans Liviu Dragnea.

O sa merg (la DNA - n.red.) ca sa iau in primire sechestrul. Urmeaza probabil si sechestru pe viata”, a adaugat el.

Intrebat daca este santajat de DNA sau de OLAF pentru a bloca legile justitiei, Dragnea a raspuns: ”Nu am cu ce sa fiu santajat, dar despre subiectele astea o sa avem timp sa vorbim”.

Procurorii DNA au impus sechestru pe averile persoanelor implicate in Dosarul Tel Drum, masura vizandu-l si pe liderul PSD Liviu Dragnea.

Conform procedurii, cei vizati de sechestru ar urma sa se prezinte la DNA pentru a le fi adusa la cunostinta masura decisa.

In acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, de doua infractiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si de doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul, fapte comise in perioada in care era presedintele Consiliului Judetean Teleorman.

Conform procurorilor, prejudiciul creat in dauna bugetului public este de peste 30 de milioane de lei, iar fondurile europene fraudate sunt de 21 de milioane de euro.