Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, referitor la sechestrul pus de DNA pe averile persoanelor implicate in dosarul Tel Drum, ca este folosit ca mijloc pentru a bloca modificarea legilor justitiei, spunand ironic ca urmeaza, probabil, sechestru pe viata.

Liviu Dragnea s-a aratat deranjat de faptul ca a aflat din presa despre sechestrul pus de DNA pe averea inculpatilor din dosarul Tel Drum, el fiind unul dintre acestia.

Il vad foarte interesant (sechestrul pus de DNA - n. red.) in sensul ca, sigur, noi inca mai credeam, unii inca mai credem, ca putem deveni o tara normala, in care nu afli din presa lucrurile astea – informatii date pe surse, pe canale neoficiale si nelegale”, a declarat Dragnea, potrivit News.ro.

Liderul PSD a spus ca o sa mearga azi la DNA pentru a lua in primire sechestrul.

”Am fost facut tap ispasitor la referendum in 2012, pentru ca trebuia sa se pastreze cinstea obrazului cuiva (...), am fost facut tinta de cate ori PSD a vrut sa faca ceva important pentru romani, acum sunt folosit ca mijloc pentru a bloca legile justitie si de catre cine? De catre oameni care se ascund”, s-a plans Liviu Dragnea.

O sa merg (la DNA - n.red.) ca sa iau in primire sechestrul. Urmeaza probabil si sechestru pe viata”, a adaugat el.

Intrebat daca este santajat de DNA sau de OLAF pentru a bloca legile justitiei, Dragnea a raspuns: ”Nu am cu ce sa fiu santajat, dar despre subiectele astea o sa avem timp sa vorbim”.

Procurorii DNA au impus sechestru pe averile persoanelor implicate in Dosarul Tel Drum, masura vizandu-l si pe liderul PSD Liviu Dragnea.

Conform procedurii, cei vizati de sechestru ar urma sa se prezinte la DNA pentru a le fi adusa la cunostinta masura decisa.

In acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, de doua infractiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si de doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul, fapte comise in perioada in care era presedintele Consiliului Judetean Teleorman.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Conform procurorilor, prejudiciul creat in dauna bugetului public este de peste 30 de milioane de lei, iar fondurile europene fraudate sunt de 21 de milioane de euro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.