Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, sustine ca intreprinde eforturi pentru ca politica externa sa nu fie "obiectul competitiilor electorale interne".
"Din pacate, intr-adevar, si atunci ca si acum avem o anumita mentalitate in abordarea politicii externe. Am incercat si in primul mandat, cu mai mult succes, in cel patrulea, cu mai putin succes, in a merge foarte tare pe ideea ca politica externa nu trebuie sa fie obiectul competitiilor electorale interne. Ea trebuie sa fie o politica bazata pe interesele fundamentale nationale si care trebuie sa fie promovata de absolut toata lumea", a aratat Melescanu, citat de digi24.ro.

El sustine ca in cazul in care "nu exista un acord politic, daca nu exista un consens la nivel parlamentar, poti sa ai cel mai bun ministru de Externe din lume, pentru ca el nu va reusi sa treaca dincolo de ceea ce este, de fapt, o baza fundamentala pe care si-o insusesc cu totii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.