Prim-ministrul Mihai Tudose a avut o intrevedere cu reprezentantii medicilor de familie care au protestat in Piata Victoriei.
"Chiar au dreptate si, din pacate, chiar au foarte mare dreptate. Spun din pacate pentru ca sistemul este in continuare foarte greoi, foarte birocratizat si medicii de familie au fost nevoiti sa se transforme in contabili. Incercam sa gasim solutii, prima etapa este vineri intr-o consultare pe draft si de luni sa incercam impreuna si cu Ministerul Finantelor sa reglam niste lucruri", a declarat premierul Mihai Tudose, citat de antena3.ro.

Medici de familie, dar si pacienti au iesit la un miting de protest in Piata Victoriei, fata de subfinantarea asistentei medicale primare si de "imposibilitatea de practica optima a medicinii de familie", avertizand ca "sistemul va intra in colaps si va lasa milioane de pacienti fara ingrijirea medicala la care au dreptul in calitate de platitori de taxe si impozite". Actiunea de protest a fost organizata de "Coalitia Solidari pentru Sanatate", constituita la sfarsitul lunii octombrie si din care fac parte noua asociatii ale medicilor si pacientilor, intre care Societatea Nationala de Medicina Familiei, Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie si Salvati Copiii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.