Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost chemat din nou la audieri de membrii comisiei parlamentare de ancheta, in legatura cu alegerile prezidentiale din 2009. 

Propunerea a fost formulata de Liviu Plesoianu, deputat PSD, iar decizia a fost luata cu 9 voturi "pentru".

"Audierea doamnei Kovesi va avea loc, in principiu, avand in vedere ca audierea domnului Videanu este deja stabilita pentru miercuri dimineata, cred ca tot miercuri dimineata, in jurul orei 9:00 - 9:30, vom face aceasta invitatie.

Noi ne facem datoria in continuare, este decizia dansei daca vine sau nu. Din pacate, Romania a inclus in Constitutia ei, dupa modelul altor state, posibilitatea de a avea comisii speciale de ancheta, dar nu a inteles pe deplin importanta acestor comisii si greutatea lor. In acest fel, noi nu avem o lege speciala, astfel incat pe parcursul celor cateva luni de comisie am recurs, iata, la a patra decizie a Curtii Constitutionale pentru a fixa un cadru legislativ atat de necesar functionarii noastre.

Curtea Constitutionala statueaza obligativitatea oricarei persoane care detine o functie publica de a veni la Parlament in virtutea principiului colaborarii loiale si in virtutea bunei credinte pentru a lamuri aspecte si evenimente semnificative din viata societatii romanesti. Avand in vedere ca alegerile, orice fel de alegeri, dintr-un stat democratic constituie un eveniment important, este desigur importanta si opinia dansei cu ce s-a intamplat in seara de 6 decembrie in sufrageria domnului Oprea”, a spus presedintele comisiei de ancheta, Oana Florea, la Palatul Parlamentului, potrivit Digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.