Sesizarea privind OUG 79/2017 va fi depusa la ora 13:00, de catre purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca si de catre deputatul Ioan Cupsa, presedintele Comisiei Juridice a PNL.

PNL a criticat in repetate randuri modificarile decise de Guvern la Codul Fiscal, amenintand inclusiv cu motiunea de cenzura.

PNL a anuntat deja miercuri initierea motiunii de cenzura si organizarea de proteste in strada, urmare a masurilor fiscale adoptate de Guvern. Presedintele PNL, Ludovic Orban spune ca, pentru motiunea de cenzura, se va apela la ”sustinerea fiecarui partid politic si a fiecarui parlamentar”.

Ludovic Orban a spus ca felul in care actioneaza Guvernul ”impune ca necesitate depunerea motiunii de cenzura”. El a anuntat ca liberalii vor protesta in toate formele fata de masurile adoptate de Guvern, inclusiv prin marsuri si mitinguri.

”Suntem solidari cu toti cei care isi apara munca, salariul, viitorul si nu accepta sa fie furati de acest Guvern”, a mai declarat Orban.
Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, a spus ca ceea ce face Guvernului este ”o bataie de joc” si o ”harababura fiscala”.

Si BNS a amenintat cu sesizarea Avocatului Poporului in vederea initierii unei actiuni la Curtea Constitutionala.

Controversata Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind Codul Fiscal a fost adoptata miercuri si publicata doua zile mai tarziu in Monitorul Oficial.