Gabriela Firea, a declarat, luni seara, ca oamenii politici care clameaza atat de mult legalitatea au participat, duminica seara, la o manifestatie ilegala, ea comentand participarea la proteste a fostului premier Dacian Ciolos si a reprezentantilor PNL si USR.

Firea a sustinut ca protestul de duminica seara a fost confiscat de catre tehnocrati si liberali, pentru ca opozitia nu s-a obisnuit nici acum cu rezultatul alegerilor, contestand votul romanilor, "ceea ce este foarte grav".

"In orice democratie votul cetatenilor este sfant. Si el nu poate sa fie modificat decat tot de cetateni, prin vot. Nu prin dezinformari, nu prin manipulari, nu prin mitinguri neautorizate, pentru ca si aici este o problema. Practic, oamenii politici care clameaza atat de mult legalitatea si care s-au aflat pe strada au participat, iata, la o manifestare ilegala. Sunt convinsa ca cetatenii de buna-credinta vor astepta argumentele Guvernului si ale Parlamentului pana la capat. Si vor dezbate toate legile care sunt acum poate intr-o anumita controversa sau cu anumite sensibilitati, astfel incat ca proiectele finale sa fie cele favorabile, sa fie cele pozitive", a declarat Gabriela Firea, la Romania TV.

Ea a mai sustinut ca exista anumite interese de a boicota activitatea Primariei, a Guvernului sau a Parlamentului de catre "forte care doresc sa conduca prin presiune - fie ca e vorba de presiunea online, fie ca e presiunea din strada".

Cateva zeci de mii de oameni au protestat, duminica seara, in Capitala si in marile orase, fata de proiectul de modificare a legilor Justitiei. La manifestatia din Piata Victoriei au participat si fostul premier dacian Ciolos si fostul ministru au Sanatatii Vlad Voiculescu, precum si reprezentanti ai USR.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.