Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, ca tot ceea ce a vazut astazi legat de pachetul de legi privind modificarile fiscale ii confirma ca a avut dreptate atunci cand a spus ca este "o topaiala fiscala", el spunand ca este total inoportun ca data de implementare a acestor masuri fiscale sa fie 1 ianuarie 2018 si ca "minim, minimorum" s-ar impune o amanare semnificativa si un studiu foarte bine fundamentat.

"Cred ca va amintiti ca acum putine zile, saptamana trecuta, mi-am aratat intregul scepticism fata de anuntatele modificari in legislatia fiscala. Am numit acest comportament al PSD in materie o topaiala fiscal-bugetara si tot ce am vazut la televizor si tot ce am auzit si astazi imi confirma ca evaluarea mea a fost cat se poate de exacta. As fi preferat sa vad astazi un Guvern hotarat sa faca evaluari serioase, sa avem simulari facute de adevarati specialisti, sa vedem daca aceste masuri sunt intr-adevar cele mai bune sau nu. Nu am vazut asa ceva, am vazut in schimb intalniri tot intre aceiasi politicieni care au iesit tot cu aceleasi opinii", a spus Iohannis, luni seara, dupa ce a participat la Gala Asociatiei Municipiilor din Romania.

El a afirmat ca nu a mai avut discutii cu premierul Mihai Tudose, dar ca faptul ca toata lumea este impotriva acestor modificari fiscale ar trebui sa dea de gandit oricui.

"Nu am mai discutat cu premierul, dar am vazut cu totii ca, in afara de initiatori, toata lumea este impotriva acestor modificari. Ced ca trebuie sa dea de gandit oricui care doreste sa faca modificari atat de ample si vede ca nu vrea nimeni sa mearga pe aceeasi linie. Cred ca minim, minimorum s-ar impune o amanare semnificativa, un studiu foarte bine fundamentat si atunci lucrurile s-ar putea discuta in liniste", a mai afirmat presedintele.

De asemenea, el a spus ca este "total inoportun" ca data de implementare a acestor masuri fiscale sa fie 1 ianuarie 2018.

Presedintele a mai spus ca nu intentioneaza sa ii cheme la consultari pe liderii politici legat de modificarile la Codul fiscal, spunand ca aceasta bulversare a fost produsa de coalitia de guvernare si "nu au decat sa rezolve problema".

Presedintele s-a referit si la legea salarizarii, spunand ca nici aceasta nu a fost gandita foarte profund, iar pentru a o putea aplica este nevoie "de astfel de carpeli care, in loc sa repare, strica mai mult".

Guvernul vrea sa aprobe miercuri noile prevederi fiscale

Sedinta extraordinara a Guvernului pentru adoptarea noilor prevederi fiscale, programata initial vineri si amanata pentru luni, nu a mai avut loc astazi. Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a declarat, insa, ca a avut o discutie cu premierul Mihai Tudose si cu liderul PSD Liviu Dragnea, iar ordonanta de urgenta privind noile masuri fiscale va intra miercuri in sedinta de Guvern. El a spus ca, intr-adevarul, avizul Consiliului Fiscal este negativ, insa nu este nicio problema.
Citeste si:
Modificări importante la Legea privind regimul deșeurilor. Daniela...
Modificări importante la...

”Consiliul Fiscal ridica niste probleme pe care inclusiv noi le-am mentionat in nota de fundamentare, cele legate de impact, cele pe care le-am luat in calcul, deci nu e o surpriza din acest punct de vedere, dar nu va fi o problema pentru a realiza implementarea acestor masuri si nu va fi o problema la nivelul bugetului sau deficitului pentru anul 2018”, a spus ministrul.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.