Ambasadorul in Statele Unite, George Maior, sustine ca Romania nu este o tinta clasica a propagandei ruse din pricina orientarii pro-occidentale a romanilor, scrie digi24.ro.

Romania a detectat in urma cu mult timp ca, din perioada 2006-2007, aceste fenomene asociate propagandei si dezinformarii, a informat aliatii la momentul respectiv, iar dezvoltarile recente nu fac decat sa confirme ca autoritatile romane au avut atunci dreptate, sustine ambasadorul roman.

De asemenea, George Cristian Maior a declarat ca, «desi nu este o tinta clasica pentru propaganda rusa, in conditiile optiunilor majoritar pro-occidentale ale populatiei, narativele anti-occidentale s-au inmultit in ultima perioada in Romania, avand drept scop vulnerabilizarea statului, influentarea de politici publice in domenii esentiale, erodarea increderii in valorile democratiei liberale, in NATO, in Uniunea Europeana, in parteneriatul cu Statele Unite ale Americii, prin rostogolirea permanenta de informatii false prin canale si purtatori de mesaj tot mai diversi, majoritatea lipsiti de credibilitate, dar insistenti».

Romania a detectat aceste fenomene, le analizeaza permanent, le intelege si considera cooperarea intre aliati, prin schimbul de informatii, drept cruciala pentru contracararea lor, a mai subliniat ambasadorul Romaniei", se arata intr-un comunicat postat pagina de Facebook a Ambsadei Romaniei in SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.