Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat vineri intr-o nota ironica criticile aduse de presedintele Klaus Iohannis pachetului de legi privind Justitia si a spus, referitor la posibilul referendum pe care seful statului l-ar putea initia pe aceasta tema, ca ii doreste succes.

Dar foarte bine, ii doresc succes (cu referendumul - n. red.). Daca ne mai da inca voie sa legiferam in Parlament, o sa o facem. Cand o sa interzica legiferarea in Parlament, o sa ne predam”, a reactionat Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

In ceea ce priveste afirmatiile presedintelui Iohannis ca Inspectia Judiciara ar trebui sa ramana la CSM, Liviu Dragnea a spus ca el crede ca aceasta ar trebui sa fie o institutie autonoma.

”Inteleg ca domnul presedinte a spus sa nu se schimbe nimic. Tot ce se discuta de cateva luni si nu numai in Romania, inteleg ca nu trebuie sa nu se schimbe nimic, pentru ca lucrurile functioneaza corect. O sa vedem ce iese din Comisia speciala. Eu cred ca Inspectia Judiciara trebuie sa fie o institutie autonoma, care sa fie un reper pentru oricine din Justitie”, a mai spus Dragnea.

Intrebat cum vede consecintele legii recursului compensatoriu in contextul in care un violator eliberat din inchisoare, dupa numai trei zile a violat o tanara din Bucuresti, Dragnea a spus ca vina este a initiatorilor legii.

Da, sunt de acord cu dumneavoastra (ca sunt oameni periculosi care ies din inchisoare - n. red.). Cred ca trebuie sa explice cei care au initiat legea si au gandit legea si au fundamentat acest proiect de lege”, a replicat Dragnea.

Cand jurnalistii i-au atras atentia ca forma initiala a legii a fost modificata in Parlament de catre majoritatea pe care o patroneaza, liderul PSD a raspuns: ”Intrebati-I pe cei care au facut-o. N-am lucrat acolo si chiar nu stiu foarte bine”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.