Presedintele Klaus Iohannis este de parere ca prezumtia de nevinovatie nu functioneaza in politica, motiv pentru care "un politician acuzat de fapte de coruptie nu are ce cauta in fruntea statului pana nu isi rezolva problema".
"Prezumtia de nevinovatie functioneaza pentru orice persoana daca este urmarita penal sau judecata, dar este o prezumtie care se foloseste si functioneaza in aplicarea justitiei, nu in aplicarea politicii. Nota bene. Despartim justitia de politica. Vreau ca justitia sa ramana departe de politic.

In politica exista promisiuni electorale, exista integritate sau, dimpotriva, exista asteptari si exista postura unui politician. Pentru ca un politician sa fie credibil, este nevoie sa fie integru si atunci prezumtia de nevinovatie este un alt capitol. Un politician acuzat de coruptie, sau de delapidare, sau de minciuna, sau de favorizarea infractorului n-are ce cauta in fruntea statului pana nu isi rezolva problema. Daca el este nevinovat, cinste lui, foarte bine, poate sa revina in politica, sa mearga inainte si sa spuna: 'Domle, uite, am fost acuzat pe nedrept, dar mi-am dovedit nevinovatia si acum am venit sa repar tara'. Super! Dar pana atunci..."
, a aratat presedintele Klaus Iohannis in cadrul conferintei de presa pe care a sustinut-o joi, potrivit b1.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.