Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, marti, ca afirmatiile fostului ofiter SRI Daniel Dragomir afecteaza independenta si credibilitatea sistemului judiciar in ansamblu, au declarat surse din cadrul CSM.

Potrivit surselor citate, decizia a fost luata cu 11 voturi "pentru" si 8 "impotriva".

Astfel, CSM si-a insusit raportul Inspectiei Judiciare, care a facut verificari la sesizarea procurorului sef al DNA Laura Codruta Kovesi in legatura cu declaratiile facute de Daniel Dragomir potrivit carora ofiterii SRI scriau rechizitoriile asumate de Directie. Inspectia a constatat ca aceste declaratii sunt de natura a aduce atingere independentei, prestigiului si credibilitatii justitiei cu consecinta subminarii autoritatii acestea, inclusiv al sistemului judiciar in ansamblul sau.

Potrivit DNA, sesizarea catre Inspectia Judiciara a avut in vedere faptul ca afirmatiile sunt calomnioase si denigratoare, sunt facute de o persoana care in prezent este inculpata, judecata in apel de catre Curtea de Apel Bucuresti, au potential de a submina autoritatea judecatoreasca si de a pune in discutie deontologia profesionala a magistratilor, scrie News.ro.

Daniel Dragomir a declarat, la un post de televiziune, ca rechizitoriile prezentate de procurorii DNA in instanta erau scrise de ofiterii SRI. "Ofiterii SRI faceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau si le trimiteau in instanta, in speranta ca onor campul tactic se va ocupa in continuare pentru a asigura culoarele necesare pentru asigurarea condamnarii", a sustinut Daniel Dragomir.

Fostul angajat SRI a mai spus ca Serviciul se ocupa si de completele de judecata. "Se trimiteau biletele, prin mesageri anume desemnati catre judecatori anume desemnati. Erau relatii personale intre judecatori si ofiteri care erau implicati in campul tactic, relatii dezvoltate in timp, spre exemplu generalul Dumbrava sprijinea judecatorii sa ajunga in pozitii. Al doilea caz, pe baza de santaj, cum ar fi fost arhiva SIPA si in al treilea rand al ofiterilor acoperiti in Justitie. Cand vorbim de ofiteri acoperiti intre procurori si judecatori se incalca grav Constitutia", a mai sustinut Dragomir.

Citeste si:
Consiliul Superior al Magistraturii își alege noua conducere
Consiliul Superior al...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.