Presedintele PNL, Ludovic Orban, a sustinut, vineri, intr-o conferinta de presa, ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu avea ce sa caute la comisia parlamentara speciala cu proiectele legilor justitiei, care nu intra in obiectul de activitate al comisiei.

N-am inteles ce a cautat Toader la acea comisie. Aceea este o comisie care are cu totul alt obiect de activitate. Este o comisie speciala infiintata de Parlament care are ca obiect revizuirea Codurilor penal si de procedura penala”, a afirmat Orban, potrivit News.ro.

Liderul PNL a subliniat ca ministrul Justitiei nu avea ce sa caute sa prezinte in acea comisie proiectele de legi pe justitie, pentru ca acestea nu au legatura cu obiectul de activitate al comisiei.

Poate a vrut sa ii transmita lui Iordache: ba, inainteza-le tu ca proiect de lege, ca eu de la Guvern nu am curaj”, a mai declarat presedintele PNL.

Ludovic Orban a sustinut ca prevederile din acele proiecte reprezinta ”un atentat la adresa independentei judecatoresti”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.