Procurorul general Augustin Lazar a declarat, joi, la sosirea la CSM, ca, inainte de a vorbi despre situatia infractionalitatii ca urmare a aplicarii Legii recursului compensatoriu, ar dori sa vada studiile de impact facute de autoritati pe aceasta tema.

Intrebat daca procurorii se asteapta la o crestere a ratei infracionalitatii in urma aplicarii Legii recursului compensatoriu, Lazar a raspuns: "Inainte de a face vreun comentariu in aceasta privinta, mi-as dori sa vad studiile de impact pe care autoritatile le-au facut cu privire la acest subiect".

De asemenea, intrebat in privinta pragului pentru abuzul in serviciu a reluat declaratiile anteriorare conform carora nu este necesar un astfel de prag.

"Ministerul Public este o institutie serioasa, care a facut studii foarte serioase in aceasta problema si punctul nostru de vedere este bine cunoscut, nu e nevoie de niciun prag", a afirmat procurorul general, potrivit News.ro.

In ceea ce priveste modificarile la Legile justitiei, Lazar a apreciat ca este necesar "un dialog sincer" pe acest subiect.

"E necesar un dialog sincer cu magistratii. Nimanui nu foloseste o justitie care sa fie suspectata de control si cu totii avem nevoie de o justitie independenta, o justitie care sa aiba increderea oamenilor, inclusiv a celor care lucreaza in acest domeniu", a subliniat Augustin Lazar.

El a fost intrebat daca sunt probleme legate de controlul Inspectiei Judiciare la Ministerul Public, in sensul in care membrii echipei de control ar putea avea opinii divergente, cum se intampla in cazul DNA. Lazar a spus, insa, ca nu sunt astfel de probleme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.