Judecatorii Curtii de Apel Ploiesti au dispus, miercuri, revocarea masurii controlului judiciar dispusa in urma cu o luna de Tribunalul Prahova in unul dintre dosarele de coruptie in care este cercetat fostul deputat Sebastian Ghita. Decizia magistratilor de ridicare a oricarei masuri preventive in dosarul in care Ghita este cercetat alaturi de cumnatul fostului premier Victor Ponta pentru coruptie si constituitrea uni grup infractional este defintiva.

Admite contestatia formulata de inculpatul Ghita Sebastian Aurelian impotriva incheierii nr. 401 din data de 26 septembrie 2017 pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Prahova, pe care o desfiinteaza in parte si in rejudecare: Revoca masura controlului judiciar dispusa fata de inculpatul Ghita Sebastian Aurelian”, este solutia definitiva a magistratilor Curtii de Apel Ploiesti.

In 26 septembrie, Tribunalul Prahova a respins cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita in dosarul Hidro Prahova, in care acesta este cercetat pentru fapte de coruptie alaturi de omul de afaceri Iulian Cristian Hertanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta.

In schimb, judecatorii Tribunalului dispusesera masura controlului judiciar pe numele lui Ghita. Decizia a fost contestata atat de Sebastian Ghita, prin avocat, cat si de procurorii DNA, care au cerut instantei superioare emiterea mandatului de arestare in lipsa.

In dosarul Hidro Prahova, Sebastian Ghita este cercetat pentru coruptie alaturi de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, de fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si de fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Procurorii DNA Ploiesti au inceput, in februarie 2015, urmarirea penala in acest dosar privind fraude cu fonduri europene in cadrul unui proiect derulat prin SC Hidro Prahova, firma detinuta de Consiliul Judetean Prahova.

Anchetatorii il acuza pe cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Cristian Hertanu, a carui firma a castigat un contract pentru extinderea retelei de canalizare a orasului Comarnic, din judetul Prahova, de fraudarea de fonduri europene, in timp ce fostul deputat Sebastian Ghita, fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si fiul acestiia din urma, fostul deputat PSD Vlad Cosma, sunt acuzati de infractiunea de sprijinire a unui grup infractional organizat.

Citeste si:
Ana Morodan, primele declarații după ce a fost prinsă conducând...
Ana Morodan, primele...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.