Presedintele PNL, Ludovic Orban, a sustinut sambata la Forumul Administratiei Publice Locale ca functionarii care fac performanta ar trebui sa aiba salarii mai mari, insa nu "fata lui Daea sau cohortele de beizadele, nepoate si amante din institutii".

"Functionarii trebuie platiti mai bine. Dar nu sunt de acord sa o platim mai bine pe fata lui Daea sau sa platim cohortele de beizadele, nepoate si amante care au fost bagati in administratie de PSD. Sunt de acord sa platim mai bine administratia, dar intai trebuie facuta curatenie in administratie. Sa-i platim pe cei care fac performanta si au rezultate, nu pe toti politrucii care au fost bagati in administratie de PSD si care sunt tinuti pe relatii politice si pe smecherii", a declarat liberalul, citat de ziare.com.

"Nu mai putem sta cu 30 de ministere, cu sute de agentii, oficii si autoritati pe care uneori nu le cunosc nici ministrii. Nu sunt de acord sa mai avem servicii deconcentrate care taie frunze la caini si in care sunt platiti functionari fara rezultate si competente in viata de zi cu zi. Va dau exemplul inspectoratelor scolare. In nici o tara europeana nu exista modelul inspectoratelor scolare. Este un model sovietic, iar noi suntem printre ultimii care mai aplicam acest model care este folosit pentru politizarea invatamantului", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.