Europarlamentarul Catalin Ivan este de parere ca la acest moment nu stim ce ne dorim ca tara de la Europa.
"Ce lipseste Romaniei in acest moment este un proiect de tara in Europa. Practic, noi nu stim in aceasta clipa ce ne dorim ca tara de la Europa, care sunt strategiile ca noi sa atingem obiective clare, concrete pentru Romania, pentru romanii care traiesc in tara, pentru romanii care traiesc sau lucreaza in alte state membre ale UE. In acest moment noi suntem doar niste administratori, sau vom fi atunci cand vom avea presedintia, ai intereselor altor state.

Altii, precum Ungaria, Polonia, chiar si Bulgaria sau statele mari — Franta, Germania, Italia — stiu exact ce vor de la UE, stiu de ce au intrat in UE, de ce au construit aceasta Uniune. Va spun, dupa aproape opt ani de experienta in Parlamentul European, in acest moment probabil Romania este singura tara care nu are nicio miza directa nationala in dezbaterile europene. Este foarte mare pacat. Sunt oportunitati foarte mari care se pierd",
a declarat Catalin Ivan, citat de antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.