Secretarul general al Senatului are un salariu lunar brut de 19.055 lei, mai mare decat al presedintelui Senatului si chiar decat al presedintelui Romaniei, potrivit informatiilor publicate pe site-ul acestei Camere. Mai mult, baza legala indicata pentru salariul secretarului general al Senatului este OUG 14/2015, act normativ care insa nu face nicio referire la salarizarea respectivei functii.

Potrivit informatiilor publicate pe site-ul Senatului, secretarul general al institutiei a primit, incepand cu 1 iulie 2017, un salariu de 19.055 lei brut pe luna. In acelasi timp, presedintele Senatului si cel al Camerei Deputatilor au primit 16.675 lei brut pe luna, iar presedintele Romaniei a incasat o indemnizatie de 17.400 lei brut pe luna, scrie News.ro.

Baza legala indicata pe site-ul Senatului pentru salariul secretarului general este OUG 14/2015, adoptata in urma cu doi ani de guvernul condus interimar de Gabriel Oprea.

In OUG 14/2015 nu se face insa nicio referire la salarizarea secretarului general al Senatului sau al Camerei Deputatilor, ci doar la nivelul indemnizatiilor pentru presedintele Romaniei, presedintii, vicepresedintii, secretarii si chestorii celor doua camere ale Parlamentului, prim-ministru, viceprim-ministru, ministru, ministru delegat, consilieri prezidentiali, secretarul general al Guvernului, seful cancelariei primului ministru si sefii altor institutii precum Avocatul Poporului, Consiliul Legislativ si serviciile secrete.

In prezent, in functia de secretar general al Senatului se afla Ion Vargau, numit in martie 2014.

Comparativ, secretarul general al Camerei Deputatilor primeste un salariu de 17.900 lei brut pe luna, cu aproape 2.000 de lei mai putin decat omologul sau de la Senat, iar la baza legala pentru venitul sau nu este indicata OUG 14/2015.

In ceea ce priveste celelalte salarii de la Senat, pentru functiile de demnitate publica alese acestea sunt intre 13.050 lei brut pe luna (simplu senator) si 16.675 lei brut pe luna (presedintele Senatului).

In ceea ce-i priveste pe angajatii Senatului, altii decat secretarul general, acestia au salarii cuprinse intre 1.450 lei brut pe luna si 10.973 lei brut pe luna.

Potrivit legii 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, toate autoritatile si institutiile publice enumerate au obligatia de a publica la sediul propriu si pe pagina proprie de internet, in datele de 31 martie si 30 septembrie ale fiecarui an, si de a mentine publicata o lista a tuturor functiilor din autoritatile sau institutiile publice respective ce intra in categoria personalului platit din fonduri publice.

Citeste si:
Guvernul îngheață salariile și blochează angajările în sistemul...
Guvernul îngheață salariile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.