Joi, au loc loc sedinta de plen a CSM si sedinte ale sectiilor pentru procurori si pentru judecatori.

Sedinta Sectiei pentru procurori, programata de la ora 14.00, a fost convocata pentru audierea coordonatorului echipei Inspectiei Judiciare care a facut controlul la DNA, procuror inspector Elena Radescu.

Conform calendarului de analiza a raportului Inspectiei Judiciare cu privire la managementul DNA, inspectorul Elena Radescu urma sa fie audiata in Sectia pentru procurori a CSM luni, 16 octombrie, dar, intrucat nu va fi in tara, audierea acesteia a fost reprogramata pentru joi, a anuntat CSM.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, este chemata vineri in Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pentru a-si sustine punctul de vedere legat de raportul Inspectiei Judiciare privind activitatea conducerii Directiei Nationale Anticoruptie, iar luni este chemat in sedinta Sectiei procurorul Gheorghe Stan, inspector sef adjunct al Inspectiei Judiciare.

Sectia pentru Procurori a CSM, care s-a intrunit, marti, a stabilit ca analiza raportului Inspectiei Judiciare cu privire la activitatea manageriala a DNA sa se deruleze pe parcursul mai multor sedinte de sectie.

DNA a facut publice, vineri seara, concluziile raportului Inspectiei Judiciare, precizand ca acestea se regasesc in documentul provizoriu transmis Directiei. DNA spune ca, astfel, vrea "o informare corecta a opiniei publice, avand in vedere modul defectuos in care Inspectia Judiciara a gestionat acest raport". Aceasta, in conditiile in care in spatiul public au inceput sa apara inca de miercurea trecuta informatii prezentate ca fiind concluzii ale raportului Inspectiei Judiciare. Potrivit concluziilor documentului facut public de DNA, procurorul sef Laura Codruta Kovesi are "calitatile necesare pentru exercitarea in continuare a functiei de conducere", potrivit News.ro.