Potrivit proiectului de lege, ”Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central Dr. Carol Davila asigura asistenta medicala de urgenta, ambulatorie, spitaliceasca si reabilitare medicala pentru presedintele Romaniei, presedintele Senatului, presedintele Camerei Deputatilor, prim-ministrul Guvernului Romaniei, precum si pentru omologii straini pe timpul vizitei in Romania”.

O alta prevedere statueaza ca ”asistenta medicala de urgenta in deplasari oficiale pe teritoriul national este asigurata permanent pentru presedintele Romaniei si prim-ministrul Guvernului Romaniei si, la cerere, pentru presedintele Senatului si presedintele Camerei Deputatilor, cu cate o ambulanta constituita din punct de vedere al personalului si dotarii, in functie de cerintele misiunii, precum si pentru omologii straini pe timpul vizitei in Romania”.

Totodata, prin proiectul de lege a fost mofificata si legea 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de s╠žef al statului roman, astfel incat un fost presedinte al Romaniei va putea efectua, la cerere, un control medical complet anual in cadrul”Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central Dr. Carol Davila.

Proiectul de lege adoptat miercuri de Senat a fost trimis Parlamentului de catre Guvernul Tudose pe 18 iulie, dupa ce initiativa a primit avizul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Senatul este prima camera sesizata in acest caz, urmand ca forul decizional sa fie Camera Deputatilor.

Sursa: News.ro.