Premierul a sustinut, luni seara, ca toate salariile bugetarilor vor creste de la 1 ianuarie, precizand ca cateva "reglaje fine", in special in sistemul de sanatate. El a mai spus ca Guvernul nu va mai lua niciun leu de la FMI.
"Da, va fi aplicata legea salarizarii, nu vor scadea. Poate am gresit si noi pierzandu-ne in explicatii. Cand omul vrea un mesaj foarte clar. Da, in mediul privat, salariile nu vor scadea, pot sa creasca chiar. In ceea ce priveste angajatii la stat, bugetarii, toate salariile vor creste. Vom merge pe cateva reglaje fine, in special in sistemul de sanatate, acolo unde sunt niste sporuri. Acolo au fost si niste exagerari, au recunoscut-o si sindicalistii, unde se ajungeau la salarii de patru ori mai mari. Lucrurile nu pot continua asa. Ele vor intra in normalitate", a declarat Tudose.

El a sustinut ca aceasta crestere a salariilor este sustenabila.

Premierul a mai spus ca nu va mai lua "niciun leu" de la FMI.

"Chiar in drum spre dumneavoasta, m-a sunat ministrul de Finante sau cea mai ramas din el, a muncit foarte mult. In niciun caz nu pregatim un imprumut cu FMI, la ce prognoze au facut, la cum ne-au tratat, nu voi lua un leu de la ei. Iata ca au gresit si ultima prognoza. Au iesit senini si au spus ca noi am gresit un pic, au stricat viata unei tari, a oamenilor. Eu i-am chemat sa le spun ca s-ar putea sa nu mai vorbim deloc de ei daca mai gresesc si a treia prognoza. Si au devenit un pic mai prudenti. E ca un medic care greseste verdictul, amputeaza si apoi spun ca au gresit. Eu am avut o discutie cu ei si le-am spus ca daca mai gresesc o data, voi reactiona violent",
a mai spus premierul.

Legat de Legea pensiilor, premierul a spus ca aceasta este finalizata si ca la acest moment ministrul Muncii lucreaza la o estimare legata de timpul in care pot fi procesate cele cinci milioane de dosare, scrie News.ro.

"Este o lege buna care va duce la estimarea punctului de pensie, care va corecta niste inechitati. Va mai dura o vreme. Trebuie sa incepem si calcul cu cei iesiti din pensie mai demult. Se lucreaza la aceste lucruri. Impactul bugetar este unul destul de mare, dar ni-l permitem, pentru ca vorbim de viata oamenilor, iar asta nu are costuri", a adaugat Mihai Tudose.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.