In discursul sustinut la sesiunea plenara a Adunarii Parlamentare a NATO, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a sustinut ca toti ne dorim o Alianta puternica, bazata pe o relatie transatlantica solida, informeaza romaniatv.net.

"Am facut si continuam sa facem eforturi importante sa ne crestem profilul in familia europeana. Am alocat resursele bugetare necesare Apararii, asa cum putine state au facut-o. Relatia cu partenerii transatlantici este de importanta strategica pentru noi, iar soldatii romanii contribuie cu curaj si determinare pe teatrele de operatii si apara cu succes prima linie a frontierei europene si euroatlantice", declarat social-democratul, citat de stirileprotv.ro.

"Marea Neagra este o regiune cheie in peisajul nostru de securitate, asa cum stiti, aici situatia devine din ce in ce mai complicata prin remilitarizarea zonei, prin persistenta conflictelor inghetate, prin utilizarea ei ca spatiu de manifestare tacita a ostilitatii si mai recent prin activarea ei ca ruta de migratie catre UE (...) Situatia din regiune a devenit tot mai tensionata. Sunt esentiale deci implementarea deplina fara ezitare a unor angajamente asumate in mod repetat. In acest context, este necesar sa nu uitam ceea ce este in primul rand Marea Neagra: o mare. Se impune deci adecvarea si a mijloacelor maritime de aparare. Cand discutam despre Marea Neagra sa luam in calcul si faptul ca rutele de migratie se modifica, aceasta devenind o poarta de intrare in Europa din ce in ce mai atractiva", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.