In urma discutiilor cu Bogdan Hossu, liderul Sindicatelor din Cartel ALFA, prim-ministrul Mihai Tudose a sustinut ca deocamdata nu se renunta la trecerea contributiilor sociale de la angajator la angajat.

"A spus-o si domnul presedinte Hossu foarte clar. Si o repet si eu sper, la fel de clar. Nu s-a luat decizia renuntarii la acest transfer. Gasim o solutie de compensare sau de implementare a Legii salarizarii, daca se poate sa nu mai facem acest transfer sa vedem cum compensam, acolo va fi solutia aleasa. Dar, de vineri, asa cum v-a spus domnul presedinte avem un grup de lucru, trebuie sa vorbim cu toate confederatiile sindicale, fie toata lumea de acord", a declarat Mihai Tudose, citat de digi24.ro.

De asemenea, premierul a mai spus ca au existat discutii si pe tema sporurilor acordate la institutiile bugetare, noteaza bursa.ro.

"Si aici este o discutie pe care am avut-o cu reprezentantii Cartelului Alfa, cu domnul presedinte. Si domniile lor au recunoscut ca aici lucrurile au cam luat-o razna in domeniu. Sunt pozitii pe anumite state de plata la care curg intre 10 si 15 sporuri, unul dupa altul, de nu mai intelege nimeni nimic. Si aici va trebui reglementat sau dereglementat, unde este cazul", a adaugat seful Executivului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.