Fostul premier Dacian Ciolos afirma, intr-o postare pe Facebook, ca balonul de promisiuni al guvernarii PSD - ALDE e sub mare presiune si a inceput sa se gaureasca, iar in buzunarul romanilor "a ajuns mana care ia, nu cea care da", referindu-se la cresterea pretului la carburanti si a dobanzilor la credite.

"Balonul de promisiuni al guvernarii PSD-ALDE e sub mare presiune si a inceput sa se gaureasca. Pretul la carburanti, dobanzile la credite", isi incepe Ciolos postarea.

El ii transmite premierului Mihai Tudose ca este cam tarziu sa mai astupe gaurile cu rafuieli populiste cu "dusmanii poporului" "doar-doar or uita romanii cine a promis ca o sa duca in buzunarul lor crestetea economica".

"Deocamdata in buzunarul romanilor a ajuns mana care ia, nu cea care da... Dar poate nu am vazut noi totul", conchide fostul premier.

Romanii trebuie sa scoata din buzunar, incepand de la 1 octombrie, mai multi bani pentru carburanti, gaze naturale si energie electrica, in timp ce ratele la banca pentru cei cu credite in lei vor fi mai mari din cauza cresterii indicelui Robor.

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a anuntat, de la 1 octombrie, o crestere a pretului energiei electrice pentru consumatorii casnici cu 0,03 lei/kWh. Totodata, gazele destinate consumatorilor casnici se vor scumpi cu peste 5% de la 1 octombrie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.