Fostul vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice Vasile Dancu a declarat, sambata, ca nu mai are incredere in jurnalism, punctand faptul ca presa orchestreaza in fiecare seara un razboi civil. 

"Am avut o utopie jurnalistica. Am crezut ca jurnalismul poate schimba lumea. Probabil pentru ca eram tanar student, elev, cand jurnalistii chiar incercau sa schimbe lumea. Astazi mi-a disparut aceasta utopie. Nu mai am incredere in jurnalism", a precizat Dancu, prezent la lansarea volumului „Scrisoare unui copil nicicand nascut” a jurnalistei Oriana Fallaci, potrivit Adevarul.ro.

Dancu a punctat ca razboiul civil exista si poate fi urmarit in fiecare seara la televiziuni, unde "cel putin doua tabere se razboiesc pe non-teme. Sunt chiar dezamagit de rolul pe care il are jurnalismul aici. Razboiul civil exista. Exista un razboi civil in fiecare seara pe care presa il orchestreaza. Pe canalele de televiziune vedem cel putin doua tabere care se razboiesc pe non-teme. Si cred ca asta ucide si literatura, ne ucide sufletele, ucide si entuziasmul nostru, motivatia noastra de a merge inainte. Foarte multi oameni ies din spatiul public tocmai din cauza asta", a declarat fostul membru al Cabinetului Ciolos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.